Bygg- og anleggsteknikk

Bygg_1

Utdanningsprogram for bygg- og anleggsteknikk

Vg1 Bygg- og anleggsteknikk er for deg som liker å være i aktivitet og lære gjennom det du gjør. Du vil komme innom forskjellige yrker innen byggfagene.

Vg1 Bygg- og anleggsteknikk kan føre til over 20 forskjellige yrker:

• tømrer
  • murer
  • betongarbeider
  • rørlegger
  • blikkenslager
  • maler
  • feier
  • anleggsmaskinfører
  • og flere.

Vi har vår fagekspertise innen tømrerfaget, betongfaget og murerfaget.

Opplæringen er prosjektorientert. Det betyr at elevene er organisert i arbeidslag som sammen må løse oppdrag i forskjellige fag, gjennom planlegging, gjennomføring og læring. Prosjektene er knyttet til yrkesutøvelse, og vi trekker inn norsk og matematikk i oppgavene.

Byggfag på Hellerud vgs har langsiktig samarbeid med stiftelsen Abildsø gaard med å reise en driftsbygning på over 1000 m2. Byggfagelever fra Hellerud vil bidra med å bygge yttervegger, leilighet, lydstudio kafe med mer i flere år.

Fagtilbud på byggfag

Vg1 Bygg og anleggsteknikker legger grunnlaget for fem ulike Vg2 tilbud.

Disse er:

• Byggteknikk
  • Klima energi og miljø
  • Overflateteknikk
  • Treteknikk
  • Anleggteknikk.

Hellerud vgs har Byggteknikk.

Vg2 Byggteknikk på Hellerud videregående skole gir deg utdanning du kan bygge videre på for å bli lærling innenfor betongfaget, murerfaget, tømrerfaget og stillasbyggerfaget.