Bli rektor eller lærer for en dag!

Lærer for en dag

For å skape en best mulig skole er det viktig at elever og ansatte har kunnskap om hverandres hverdag. Derfor vil vi også i år gjennomføre et rollebytte mellom ansatte og elever. Rollebyttet går ut på at et par utvalgte elever får mulighet til å være lærer eller rektor for en hel dag, mens de involverte ansatte skal være elever.

- Jeg vil absolutt anbefale elever å søke. Det veldig gøy og utrolig lærerikt, sier Farista i 3STB, som i fjor fikk mulighet til å bytte liv med rektor Arnfinn for et døgn.

Rektor eller lærer

Til forskjell fra i fjor, da Farista byttet jobb med rektor, kan du i år også få mulighet til å bytte jobb med to lærere. Hvis du søker på en av lærerjobbene, skal du bytte rolle med enten Betim eller Maria. Betim underviser i år i samfunnsfag, historie VG2 og engelsk, mens Maria har engelsk og historie VG2 og VG3.

- Det vil nok bli litt rart å slippe fra seg kontrollen over undervisningen, men jeg er sikker på at den som får jobben vil gjøre en god jobb – så det er nok ingen fare, sier Maria.

Hvordan hun selv vil gjøre det som elev igjen, er hun imidlertid mer usikker på.

- Det begynner å bli noen år siden jeg gikk ut av videregående, så akkurat den delen skal nok bli vel så interessant, ler hun.

Ulike roller – ulike krav

Du bestemmer selv hvilken av jobbene du søker på, men du bør tenke på at de ulike jobbene krever litt ulikt av deg. Vil du være lærer for en dag, må du være komfortabel med å stå fremfor en klasse og lede og planlegge undervisning. Som rektor for en dag, må du være forberedt på å lede møter og holde kontroll på skolens budsjett på over 114 millioner kroner. I tillegg må du være forberedt på at andre store og små oppgaver dukker opp uten at du kan være helt forberedt på det.

Søk nå!

Hvis du kunne tenke deg å få en unik jobberfaring og en ganske annerledes skolehverdag, anbefales du å søke innen søknadsfristen går ut midt i januar. Du vil i tillegg til arbeidserfaringen få både arbeidsattest og lønn for arbeidsdagen.

Du søker ved å sende en e-post med søknad og CV til rektor Arnfinn Stautland til arnfinn.stautland@ude.oslo.kommune.no

Søknadsfrist: 20 januar 2019