På tur for styrket samhold

Mysen 2018 spindelvev.jpg

«Det var bra liksom. Det var fint å treffe alle dem andre folka og de andre klassene og sånn. Vi blei bedre kjent og vi lærte å samarbeide og sånn».

Slik oppsummerer Hammad Ali fra 1STE turen sin tur til Mysen. Tirsdag var han, resten av klassen hans, samt klassene 1STA og 1STD på Høytorp fort utenfor Mysen. I løpet av resten av uka var ytterliggere seks andre Hellerud-klasser også på besøk i det gamle militærfortet. Grunnen til at de var der var nettopp det Hammad selv opplevde; det handlet om samarbeid, om å bli kjent og om å skape gode relasjoner mellom elevene.

Mysen 2018 elever bilde

God innvirkning på elevmiljøet

- Dette er det femte året vi sender alle nye klasser drar til Mysen. Det gjør vi for å skape grunnlaget for et godt elevmiljø gjennom året, forklarer avdelingsleder Iselin Viggen Opsal ved Hellerud vgs. Hun har i år vært med på alle Mysen-turene –  og hun ser at de virker.

- Elevene lærer at de er en del av en gjeng, at de må samarbeide med hverandre og respektere hverandre. Vi er sikre på at dette har en god innvirkning på elevmiljøet, sier hun.

Mysen 2018 elever bilde

Høyt og lavt, inne og ute

Måten teambuildingen skjer på er gjennom en rekke fysiske og sosiale øvelser som firmaet TeamCraft gjennomfører. Det gamle militærfortet er flotte kulisser for øvelsene, og elevene setter tydelig pris på pris på å ha en litt annerledes dag.

- «Brua» var den beste øvelsen synes jeg, sier Hammad – selv om det også må legges til at han så ut til å ha det ganske bra da han ble båret på gullstol under øvelsen «Edderkoppen».

- Ja, Edderkoppen også, smiler han.

- Ja, også var maten god, skyter et par av klassekameratene hans inn til slutt.