- Miljøet på Hellerud er bra fordi alle inkluderer hverandre

Hvem:

Alberina Gashi

Hva gikk du på Hellerud?

Jeg gikk studiespesialisering med språk, samfunnsfag og økonomi (SSØ) og var ferdig våren 2019.

Hva gjør du nå?
Går det andre året på sykepleien på Oslo Met.

Hva var det beste med å gå på Hellerud?

Jeg tenker at lærerne, ledelsen og miljøet er det beste med Hellerud fordi de tingene sammen gjør skolen så bra som den er. En viktig grunn til at miljøet er bra er fordi alle inkluderer hverandre, selv om man ikke har de samme interessene, studieretningene eller går i samme klasse. Siden det er en multikulturell skole er det plass for alle, og jeg opplevde for eksempel aldri at noen ble ekskludert.

Jeg vil også si at hovedforskjellen mellom Hellerud og andre skoler jeg har gått på er at ledelsen er veldig synlig. De går rundt i friminuttene og snakker med elever, vi bestemmer sammen og det likte jeg.

Hva var det viktigste du lærte mens du gikk på Hellerud?

Noe av det viktigste jeg lærte på Hellerud er å se på skolen som mer enn en institusjon. Skolen er også en arena hvor man kan ha det gøy og ikke stresse hele tiden. For min del hadde akkurat det også mye å gjøre med folkene på skolen og at vi var så sammensveiset. Vi var en gjeng med folk fra alle klassene som hadde det gøy og snakket om alt fra A til Å.

Hvorfor vil du anbefale Hellerud?

Jeg vil anbefale Hellerud fordi man blir møtt med åpne armer uansett hvem man er eller hvor i Oslo man kommer fra. Man føler seg veldig velkommen på skolen, og man har mulighet til å bli inkludert i sin egen skolehverdag. Det synes jeg er en god ting. I tillegg er det alltid ting å glede seg til, som klasseturer og overnattinger.

Og til sist, hva er ditt tips til de som nå skal søke videregående?

Det viktigste tipset jeg vil komme med er å følge med i timene, man får virkelig alt av faglig utbytte i timene. Jeg vil også si at det er lurt å sette seg foran i klasserommet, det er fort gjort å miste konsentrasjonen om man sitter bakerst. Oppsummert kan man kanskje si: sitt foran, vær åpen og følg med i timene.