I full gang med fjernundervisning:   - Imponerende omstilling

Fjernundervisning Hellerud

Den første hele uka med fjernundervisning og corona-stengte skolerer omtrent unnagjort. Opplevelsene har vært mange og læringskurva har vært bratt for både lærere og elever. Men jevnt over opplever rektor Arnfinn Stautland at skolen han har ansvar for har kommet godt ut av situasjonen så langt.

- Jeg er imponert over hvordan vi har taklet en så vanskelig situasjon. Lærere og elever har improvisert, endret planer og lært seg nye digitale ferdigheter. Det er fint å se hvordan god lagånd og godt samarbeid har hjulpet oss i en utforende situasjon, forteller han.

En ny hverdag

Det er liten tvil om at hverdagen har blitt endret for mange de siste ukene. Ikke minst gjelder dette for elevene. For selv om de følges opp gjennom videoforelesninger og andre digitale læringshjelpemidler, må elevene nå ta mer ansvar selv. Elevrådsleder Khadija Zamir forteller at den overgangen nok har vært brå for mange.

- I starten var mange glad for å få litt fri fra å møte opp på skolen, men det tok ikke mange dager før folk savnet skolehverdagen. De ulike lærerne gir oss ulike typer opplegg for timene vi skulle ha hatt på skolen, men om vi utsetter arbeider – som en del elever nok gjør – så blir det mye arbeid og lange kvelder. Så det har vært en overgang, forteller hun.

Likevel ser hun en positiv konsekvens av at elevene nå tvinges til å ta mer ansvar selv:

- Jeg tror dette gjør oss mer forberedt til hvordan det blir å studere etter videregående, så selv om det er slitsomt, kan det være positivt også.

Usikkert når skolen åpner igjen

Alle videregående skoler i Norge har vært stengt siden 12. mars. Hvor lenge skolene må holde stengt er usikkert. Rektor Arnfinn forteller at han har tett kontakt med med utdanningsetaten i Oslo og at så snart han får vite noe om når skolene kan åpnes, vil han videreformidle informasjonen. Dette gjelder også hva som blir bestemt om standpunktkarakterer og eksamener til våren.

- Enn så lenge må vi bare fortsette med det gode arbeidet vi gjør, avslutter Arnfinn.