Et annerledes år vel i havn

Arnfinn Stautland

Det er liten tvil om at dette skoleåret vil havne i historiebøkene. For første gang siden andre verdenskrig ble skolene over hele Norge stengt i flere uker. Covid-19-epedimien kastet om på alle planer og førte skole og samfunn ut i unntakstilstand.

- Måten vi møtte den utfordringen på, gjør meg imidlertid svært stolt over å være rektor på Hellerud, sier rektor Arnfinn Stautland.

Det er blitt juni, siste skoleuke og han skal forsøke å oppsummere skoleåret.

- Både elever og lærere lærte seg nye digitale ferdigheter på rekordfart og gjorde det beste ut av en vanskelig situasjon. Det hele gikk, etter forholdene, veldig bra, legger han til.

All time high på VG1, venteliste på VG2 og VG3

For også før Covid-19 var Hellerud inne i god flyt, forteller Arnfinn. En vellykket åpen dag var gjennomført og søknadsfristen for neste skoleår var over. Søknadstallene viste at Hellerud fortsetter å øke sin popularitet.

- På VG2 og VG3 vil vi neste år ha venteliste da ikke alle som har søkt vil komme inn. Og på VG1 har vi også en all time high når det gjelder søking. Så det er vi veldig fornøyd med og det forteller oss at vi gjør noe riktig, sier rektor.

Fagfornyelse og nye fag

Når det kommer til neste skoleåret, vil det være preget av at VG1 skal i gang med en helt ny læreplan. Dette vil føre til litt endre fokusområder og mer tverrfaglig arbeid, forklarer rektor. I tillegg til dette starter vi opp med fransk som fremmedspråk og med programfaget Entreprenørskap og bedriftsutvikling.

- I tillegg så håper vi at det nye samarbeidet vårt med teknisk museum vil gi nye muligheter til spennende opplegg i realfagene. Vi kommer i det hele til å ha en økt satsing på realfagene framover, sier Arnfinn.

Rektoren lover også at Hellerud fortsatt skal jobbe hardt for at flest mulig skal få skoleturer mens de går på Hellerud.

- Alle VG1-klassene skal til Lillehammer med overnatting som i fjor og om situasjonen tillater det,  skal VG3 neste år reise til Berlin. Vi jobber hardt for å få dette til, forteller han.

Ta en velfortjent pause!

Nå gjenstår kun finpuss før alle – både elever, lærere og andre ansatte – kan ta ferie. Da gjelder det å lade batteriene.

- Alle fortjener en god ferie nå. Vi har jobbet godt dette skoleåret, både sammen og hver for oss. Takk for at dere er med på å gjøre Hellerud til fantastisk sted å være, avslutter rektor.

God sommer!