En god start

Fine folk

Rektor Arnfinn Stautland og elevrådsleder Samer Al Sioufi står ute i høstsola et par dager før høstferien og prøver å oppsummere starten på skoleåret 2018/2019. Det har snart gått seks uker siden elevene kom tilbake til et nytt skoleår og både lærere og elever har kommet godt i gjenge. De trekker frem ulike ting, Arnfinn og Samer, men de er enige om én ting: Starten på skoleåret lover godt for resten året.

 

En mer populær skole

- Jeg synes det har vært veldig kjekt å få møte elevene igjen – og spesielt moro har det vært at vi har blitt så mange flere elever her sammenlignet med i fjor, sier Arnfinn.

Rektor Arnfinn kan nemlig vise til over 60 flere elever i år sammenlignet med i fjor. Det har blitt opprettet nye klasser både på studiespesialisering og på bygg og anlegg for å få plass til disse – i tillegg til at skolen har fått nye elever gjennom Voksenopplæringen.

- Grunnen til at vi har fått flere elever er at flere har søkt seg til Hellerud og at flere ønsker å være elev hos oss. Det er vi selvfølgelig veldig glad for og det forteller oss at vi gjør mye bra på skolen, sier han.

 

Ny energi i elevrådet

Noe av det positive som skjer på Hellerud er at elevrådet blir stadig mer aktivt. Og skal vi tro den nye elevrådslederen Samer, vil skolen merke seg et enda mer aktivt elevråd i år.

- Jeg merker allerede nå at det er mye energi i de som har blitt valgt inn i elevrådet. Vi kommer nok til å jobbe med enda flere prosjekter i år om man sammenligner med i fjor, sier Samer, som nå er i gang med å søke penger til forskjellige prosjekter.

Men selv om både Arnfinn og Samer er godt fornøyd med hvordan de første ukene har vært, ser de likevel mest fremover.

- Etter at både elever og lærere har tatt seg en velfortjent høstferie, gleder jeg meg nå bare til å fortsette å jobbe for at Hellerud skal bli en enda bedre skole for alle som er her. Etter høstferien skal vi i gang med masse spennende – slik som blant annet skoleturer til Vestlandet og fotballturnering for hele skolen. Dette kommer til å bli en flott år, lover Arnfinn.