Prestisjepris til matematikkseksjonen

matteseksjonen

Matematikkseksjonen ved Hellerud vgs vant Holmboeprisen.

Prisen ble kunngjort under en flott seremoni på personalrommet på skolen 28. april av styreleder i Norsk matematikkråd Arvid Siqveland. Til stede var byråd for kunnskap og utdanning, Anniken Hauglie, statssekretær Bjørn Haugstad for Kunnskapsdepartementet, direktør Hilde Gran fra UDA, lærere og elever.

Dette er første gang prisen deles ut til en gruppe lærere.

Juryens begrunnelse er:

"Matematikkseksjonen ved Hellerud videregående skole tildeles Holmboeprisen 2015 først og fremst for det systematiske samarbeidet de ti matematikklærerne ved skolen praktiserer.Lærerne har jevnlige samarbeidsmøter der de drøfter didaktiske problemstillinger direkte relatert til den undervisningssituasjonen og elevgruppen de har å arbeide med."

Holmboeprisen har fått sitt navn etter Bernt Michael Holmboe, som var Niels Henrik Abels matematikklærer. Prisen kan gis til en eller flere lærere i norsk grunnskole eller videregående skole. Prisen deles mellom prisvinnerne og skolen.

Vi er stolte av å ha fått prisen. Den viser betydningen av godt lærersamarbeid!