Påbygging til generell studiekompetanse

Mysengjengen

Er du yrkesfagelev kan du oppnå generell studiekompetanse ved å fullføre og bestå Vg3 påbygging til generell studiekompetanse etter at du har:

• fullført og bestått Vg1 og Vg2 fra et yrkesfaglig utdanningsprogram
  • eller oppnådd yrkeskompetanse (med eller uten fag- eller svennebrev).

På Hellerud tilbyr vi både 30-timerskurs og 23-timerskurset. På 30-timerskurset må du i tillegg til de obligatoriske timene må  velge 5 timer/uke programfag fra utdanningsprogram for studiespesialisering.

Vi er den eneste offentlige skolen i Oslo som tilbyr kveldskurs i 23-timersløpet. 23-timerskurset går over et helt skoleår.

Hvordan er det å være påbyggingselev på Hellerud?

Hvorfor du bør velge påbyggning på Hellerud

På Hellerud har vi lang erfaring med å legge til rette for at du som yrkesfagelev får studiekompetansen du trenger til videre studier. Vi har fokus på at du skal komme inn i et positivt elevmiljø og har fokus på oppfølgning av den enkelte.

Hellerud er også den eneste offentlige videregående skolen i Oslo som tilbyr kveldskurs i påbyggning for elever med fagbrev. Dette er beregnet for elever som er i lære eller har bestått fagbrev og er i arbeid.

Bilde: vilbli.no

30-timerskurs

Dersom du har fullført og bestått Vg1 og Vg2 fra et yrkesfaglig utdanningsprogram kan du søke om opptak til 30-timerskurs. 30-timerskurset er altså for deg som har Vg1 og Vg2 yrkesfag.

På 30-timers påbyggingskurs er det 25 obligatoriske timer hver uke:

• Norsk 10 timer/uke
  • Historie 5 timer/uke
  • Matematikk 5 timer/uke
  • Naturfag 3 timer/uke
  • Kroppsøving 2 timer/uke

23-timerskurset

Dersom du har oppnådd yrkeskompetanse (med eller uten fag- eller svennebrev) kan du søke om opptak til 23-timerskurs. 23-timerskurset er et godt valg for deg som har fagbrev. Du har anledning til å begynne denne opplæringen mens du går i lære, men studiekompetansen vil først gjelde etter at fagprøven er bestått. På 23-timers påbyggingskurs har du følgende fag:

Norsk 10 timer/uke
Historie 5 timer/uke