Studieforberedende Medier og kommunikasjon

Studieforberedende medier og kommunikasjon er et nytt og spennende studie for deg som ønsker å ta høyere utdanning.

Fra høsten 2016 ble medier og kommunikasjon et studieforberedende utdanningsprogram.

(Elever som begynte på medier og kommunikasjon høsten 2015 eller tidligere, følger gammel ordning.)

I tilegg til ordinær studieforbredende jobber du med:

• Foto og Film

• Web og grafisk design
  • Reklame
  •  Journalistikk
  • Å utforme budskap, uttrykk og layout
  • Digitale kompetanse

Utstyr og spesialrom:

• Du vil få låne en bærbar Mac Book Pro med det siste av profesjonell programvare
  • Du vil lære å bruke profesjonelle speilreflekskameraer til foto og film
  • Du vil jobbe med bilde- og videoredigering
  • Vi har et foto/filmstudio med green screen og en variasjon av lys
  • Vi har også et lydstudio, samt 4 redigeringssuiter

Du får:

• studiekompetanse og kan ta høyere utdanning
  • Hvis du tar høyere utdanning, kan du blant annet bli journalist, tekstforfatter eller innholdsprodusent webdesigner, interaksjonsdesigner eller spilldesigner lydtekniker, lyd- eller filmprodusent kommunikasjonsrådgiver eller medie- og samfunnskonsulent(vilbli.no).

Du kan også utdanne deg til andre yrker – med generell studiekompetanse kan du søke de fleste studier ved høyskoler og universiteter.

Arbeidsdager og læringsmiljø

Odin og Mikkel tar medier og kommunikasjon på Hellerud og forteller om elevmiljøet

Det meste av opplæringen foregår gjennom prosjektarbeid. En slik opplæring betyr at du må være innstilt på å jobbe selvstendig, samtidig som du også har evne til å samarbeide.

For å lykkes i dette studiet bør du ha:

• god skriftlig og muntlig uttrykksevne
  • estetisk sans
  • interesse for informasjonsteknologi og digitale medier

Valg av programfag:

• Tre programfag kan du velge selv, ett på Vg2 og to på Vg3.
  • Programfagene kan være videre spesialisering innen medier og kommunikasjon og/eller fag fra et annet programområde i studieforberedende utdanningsprogram (for eksempel realfag eller fremmedspråk).

Har du spesielle framtidsdrømmer? Da bør du sjekke opptakskravene til studiene, før du velger fag.
Programfag i fremmedspråk og realfag gir tilleggspoeng ved opptak til høyere utdanning.

Studieforberedende medier og kommunikasjon

Et nytt studieprogram for deg som ønsker å kombinere studiespesialisering med prosjektbasertarbeid innen foto, film, grafisk eller journalistikk.

Fag - og timefordeling

Fellesfag (702 timer)

• 140 Engelsk
  • 113 Fremmedspråk nivå I /